Bewaking

Beveiligen kan op veel manieren.
Via een camerasysteem, een CCTV-systeem, is waar wij in kunnen assisteren. Om je te helpen de juiste keuze te maken gaan we kort door de verschillende mogelijkheden en technieken heen van elektronisch beveiligen.
Om te beginnen, wat is een CCTV-systeem?
CCTV is de afkorting van ‘Closed Circuit TV’. CCTV-systemen bestaan uit camera’s die op een gesloten circuit zijn aangesloten, met andere woorden, niet openbaar.
Een CCTV-systeem bestaat meestal uit een reeks camera’s die op verschillende locaties op een bedrijfsterrein of in een pand zijn aangebracht en aangesloten zijn op een centrale unit (recorder).
De beelden zijn real-time te bekijken via monitors, maar kunnen ook lokaal worden opgeslagen.
Er zijn verschillende technieken op zowel camera en recorder gebied.

IP camera
Een IP (Internet Protocol) camera is een camera met een netwerkaansluiting. Hierdoor kan dit type camera direct op een computernetwerk functioneren. Een IP camera wordt aangesloten op de modem/router, switch of draadloos netwerk.
Vervolgens is het relatief eenvoudig om een IP camera bereikbaar te maken via het Internet. Dit betekent dat de camera te allen tijden via een computer, smartphone of tablet is te benaderen en de beelden hiervan te bekijken.

 AHD camera
AHD is de afkorting van ‘Analoge High Definition’.
AHD CCTV is een analoog high definition gesloten tv-circuit videobewaking standaard die coax-kabel gebruikt om HD-video te verzenden van beveiligingscamera's. AHD ondersteunt op dit moment  720p HD-resolutie, maar fabrikanten zijn al bezig met het kwalitatief betere 1080p AHD camera's en recorders.

DVR recorder
Een DVR is een apparaat dat de mogelijkheid heeft om opnames op te slaan op een harddisk. Op de recorder kunnen een verschillend aantal camera’s worden aangesloten (ook wel kanalen genoemd en het aantal is afhankelijk van het model).
Een DVR is voornamelijk voor analoge beveiligingscamera's en moet om deze reden ook dicht bij de beveiligingscamera's geïnstalleerd worden (i.v.m. verlies van signaalsterkte)

NVR recorder
Een Netwerk Video Recorder is het knooppunt van 1 of meerdere IP camera’s via een computernetwerk. Met deze digitale videorecorders is het mogelijk om camerabeelden van IP camera’s digitaal op te slaan en/of terug te kijken. Een aantal van deze NVR-recorders hebben een ingebouwde PoE-switch waardoor ook de voeding van de camera’s via de netwerkkabel loopt.

HVR recorder
HVR (Hybride Video Recorder) is een combinatie van een DVR en NVR. Deze recorder is in staat om video en data van zowel traditionele analoge als IP beveiligingscamera’s op te nemen.
Het voordeel van een HVR is dat de aanwezige analoge beveiliging apparatuur kan worden gebruikt samen met de nieuwere netwerk IP-technologie. Upgraden naar IP techniek kan dan stapsgewijs en is hierdoor minder kostbaar.

1 artikel(en)

per pagina

1 artikel(en)

per pagina