LNB's

Wat is een LNB?

LNB of LNBF is een afkorting voor Low Noise Block. Een LNB wordt in de volksmond ook wel ontvangstkop of kop genoemd.
De satellietschotel bundelt de radio signalen die uitgezonden worden door de satelliet. Het gebundelde signaal wordt geconcentreerd weerkaatst op de ontvangstkop. De schotel installatie dient hiervoor goed afgesteld te zijn. Wanneer de schotel installatie juist is afgesteld ontvangt de LNB het satelliet signaal van de satelliet waarop deze is afgesteld. De LNB convergeert het signaal en stuurt het signaal door naar de digitale ontvanger waardoor deze beeld geeft. 

Er zijn verschillende soorten ontvangstkoppen. Bij je keuze voor een LNB is het belangrijk om te bepalen hoeveel en welke satellieten je wilt ontvangen. Ook is het belangrijk om vast te stellen op hoeveel ontvangers je de LNB wilt aansluiten.
Het is bijvoorbeeld mogelijk om meerdere LNB's te bevestigen aan één schotelantenne, waardoor meerdere satellieten kunnen worden ontvangen met één en dezelfde schotel. Een monoblock, draaibare installatie of een multi-focus schotel zijn andere mogelijkheden voor ontvangst van meerdere satellieten.

Niet zeker wat het beste bij je past? Neem gerust contact met onze klantenservice, wij helpen je graag.

7 artikel(en)

per pagina

7 artikel(en)

per pagina